Sernik baskijski


4 porcje 30 minut

Aksamitna odmiana klasycznego sernika z przypieczoną warstwą zewnętrzną

Pobierz przepis

Składniki

  • 250 g serka śmietankowego
  • 100 g śmietanki 36%
  • 20 g cukru
  • 2 jajka
  • 15 g mąki

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
  2. Umieść 250 g serka, 100 g śmietany, 2 jajka oraz 15 g mąki. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Wymieszaj.
  4. Przełóż całość do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Rozgrzej piekarnik do 220°C i piecz przez 25 - 30 minut.
  6. Wyjmij z piekarnika i poczekaj, aż wystygnie. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®