Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Sernik baskijski
4 porcje 30 minut
Aksamitna odmiana klasycznego sernika z przypieczoną warstwą zewnętrzną
Pobierz przepis
Składniki
- 250 g serka śmietankowego
- 100 g śmietanki 36%
- 20 g cukru
- 2 jajka
- 15 g mąki
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
- Umieść 250 g serka, 100 g śmietany, 2 jajka oraz 15 g mąki. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Przełóż całość do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
- Rozgrzej piekarnik do 220°C i piecz przez 25 - 30 minut.
- Wyjmij z piekarnika i poczekaj, aż wystygnie. Gotowe do podania. Smacznego!