Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Salsa z pomidorów z oliwą bazyliową
4 porcje 6 min
Oliwę przechowuj do tygodnia w temperaturze 4 stopni, najlepiej w lodówce. Najlepiej smakuje w połączeniu z salsą z pomidorów i bagietką…
Pobierz przepis
Składniki
- Oliwa
- 500ml oliwy
- 4 garście liści świeżej bazylii
- sól i pieprz
- Salsa z pomidorów
- 4 sparzone i obrane ze skóry pomidory
- 1 czerwona cebula
- świeża kolendra
- sól i świeżo, mielony pieprz
- kilka kropel tabasco
Przygotowanie
- We wrzątku zblanszuj liście bazylii ( zanurz je 5 sekund i osusz z wody ) Osuszone liście wrzuć do naczynia głównego, wlej oliwę, dodaj sól i pieprz.
- Zmiksuj pulsacyjnie oliwę z bazylią – prędkość 5 i TURBO
- Przecedź oliwę przez drobne sitko wyłożone ręcznikiem papierowym. Najlepiej zostaw oliwę na kilka godzin aby dokładnie się przecedziła
- Przygotuj salsę – pomidory obrane ze skóry usuń z pestek i gniazd, pokrój w bardzo drobną kostkę, cebulę również Kolendrę grubo posiekaj Całość połącz ze sobą i pozostaw na sitku do odsączenia z wody Dopraw tabasco, solą i pieprzem i polewaj świeżą, bazyliową oliwą.