Salsa verde


6+ porcje 1 min

Zielony, ziołowy sos idealny do dań rybnych.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 pęczek bazylii
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • ½ główki sałaty lodowej lub garść rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka musztardy dijon
  • 2 łyżki kaparów
  • wyciśnięty sok z jednej cytryny
  • 200ml oliwy
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki (z wyjątkiem oliwy) umieść w naczyniu głównym. Miksuj wlewając stopniowo przez otwór oliwę małym strumieniem do uzyskania gładkiego sosu.
  2. ikona_czas

    1 min

    ikona_obroty

    6

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®