Sałatka z rukoli, owoców i koziego sera z orzechami nerkowca


3 porcje 10 minut

Lekka sałatka z dodatkiem owoców

Pobierz przepis

Składniki

  • "40 g rukoli
  • 40 g świeżego szpinaku baby
  • 80 g truskawek, pokrojonych
  • 80 g świeżych malin
  • 150 g sera koziego, pokrojonego w plastry
  • 20 g czerwonej cebuli, pokrojonej w cienkie plastry
  • 100 g nieosolonych prażonych nerkowców
  • 10 g musztardy Dijon
  • 20 g miodu
  • 30 ml soku z cytryny
  • 20 ml octu
  • 50 ml wody
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 30 g nasion granatu lub 30 g świeżych jagód (opcjonalnie)
  • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu"

Przygotowanie

  1. W misce umieść 40 g rukoli, 40 g świeżego szpinaku baby, 80 g pokrojonych truskawek, 80 g świeżych malin, 150 g sera koziego i 20 g czerwonej cebuli. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść w nim 100 g nieosolonych prażonych nerkowców. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha, dodaj 10 g musztardy Dijon, 20 g miodu, 30 ml soku z cytryny, 20 ml octu, 50 ml wody i 50 g oliwy z oliwek extra virgin. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Posiekaj.
  6. Wylej mieszankę na sałatkę i posyp nasionami granatu, orzechami nerkowca i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
  7. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®