Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Sałatka makaronowa z łososiem
3 porcje 30 minut
Delikatna sałatka z makaronem i łososiem
Pobierz przepis
Składniki
- 150 g makaronu fusilli
- 180 g filetu z łososia
- 30 g czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
- 120 g awokado, pokrojonego w kostkę
- 30 g pomidorków cherry, pokrojonych w kostkę
- 30 g szparagów
- 1000 ml wody
- 5 g kaparów
- 1/2 łyżeczki koperku
- 200 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu
Przygotowanie
- W misce umieść łososia, dodaj 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw do zamarynowania na 5 minut.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 1000 ml wody oraz 1 łyżeczkę soli. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Dodaj 150 g makaronu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Dodaj łososia. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Dodaj 30 g szparagów. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Odcedź makaron, łososia i szparagi. Wszystko przełóż do dużej miski i dodaj 30 g papryki czerwonej, 120 g awokado, 30 g pomidorków, 200 g jogurtu, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj.
- Całość posyp koperkiem. Smacznego!