Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Sałatka Cezar z kurczakiem
2 porcje 30 min
Wywodząca się z Włoch popularna sałatka Cezar w lekkiej wersji z kurczakiem gotowanym na parze.
Pobierz przepis
Składniki
- Składniki:
- filet z kurczaka zamarynowany ( marynata: posiekany czosnek, olej z suszonych pomidorów, sól, pieprz )
- sałata rzymska
- pomidorki koktajlowe
- płatki parmezanu
- grzanki
- sos cezar
- 1 żółtko
- 2 fileciki anchois
- łyżeczka musztardy dijon
- sok z cytryny lub łyżka octu winnego
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
- 200 ml oleju
Przygotowanie
- Wlej wodę do naczynia głównego (1 litr) i zamocuj metalowe naczynie do gotowania na parze. Zamarynowanego fileta z kurczaka pokrój na paski, połóż w metalowym naczyniu do gotowania na parze.
- Wyjmij i wystudź ugotowanego kurczaka. Na talerzach rozłóż sałatę
- Przygotuj sos w robocie – do naczynia głównego wrzuć składniki sosu: żółtko, anchois, musztardę, sok z cytryny, czosnek i włącz miksowanie. Przez otwór w czarnej pokrywie wlewaj powoli olej do uzyskania konsystencji sosu.
- Na sałacie ułóż kolejno kurczaka, pomidory, płatki parmezanu, grzanki i całość polej sosem cezar przed samym podaniem.