Sałata z tuńczykiem i dressingiem z suszonych pomidorów


4 porcje 50 sek.

Tę sałatę można modyfikować według własnych upodobań, do tuńczyka idealnie pasuje ugotowane na twardo jajko, czarne oliwki można zastąpić suszonymi pomidorami a ogórka grillowaną cukinią. Sałata podana z grzankami chlebowymi smakuje wybornie.

Pobierz przepis

Składniki

  • mix sałat
  • 100g tuńczyka z puszki
  • pomidorki koktajlowe
  • czarne oliwki
  • świeży ogórek pokrojony w plastry
  • prażone pestki słonecznika lub pestki dyni
  • Dressing:
  • 100-120 ml oleju z suszonych pomidorów
  • 3-4 szt suszonych pomidorów
  • sok z 1 cytryny
  • świeża bazylia, świeża mięta
  • łyżka sosu sojowego
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki rozłóż na talerzu
  2. Do naczynia główneo wlej sok z cytryny, sos sojowy, dodaj suszone pomidory i zioła. Zblenduj .
  3. ikona_temperatura

    10 sek.

    ikona_obroty

    7

  4. Powoli po czarnej pokrywie wlewaj przez otwór olej
  5. ikona_czas

    40 sek.

    ikona_obroty

    4

  6. Polej sałatkę dressingiem przed samym podaniem.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®