Sałata z octem balsamicznym


2 porcje 1 minuta

Mieszanka sałat z pysznym sosem

Pobierz przepis

Składniki

  • 80 ml octu balsamicznego
  • 150 g mieszanki sałat
  • 10 g musztardy Dijon
  • 70 g miodu
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 80 ml oliwy z oliwek
  • 5 g świeżych liści mięty
  • 30 g majonezu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 80 ml octu balsamicznego, 10 g musztardy Dijon, 70 g miodu, 2 ząbki czosnku, 80 ml oliwy z oliwek, 30 g majonezu, 1 łyżeczkę soli oraz 1/4 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Zgarnij szpatułką na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Posiekaj.
  6. Mieszankę sałat oraz liście mięty umieść w misce, a następnie całość polej przygotowanym sosem. Całość dokładnie wymieszaj. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®