Ryż z łososiem w sosie koperkowym


3 porcje 40 minut

Ryż basmati z łososiem w aksamitnym sosie koperkowym

Pobierz przepis

Składniki

  • 1000 ml wody
  • oliwa z oliwek, do polania
  • 1,5 łyżeczki soli morskiej
  • 250 g ryżu Basmati, opłukanego lub namoczonego
  • 4 filety z łososia (ok. 125 g każdy)
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 10 g ząbków czosnku
  • 50 g masła
  • 400 g śmietanki 36%
  • 2 kostki rosołowe warzywne
  • 1,5 łyżeczki passaty pomidorowej
  • 2 świeże pęczki koperku, posiekane (tylko liście) lub 1 łyżeczka suszonego koperku
  • 1 szczypta płatków chilli (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka mąki

Przygotowanie

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®