Ryż z krewetkami, łososiem oraz warzywami


2 porcje 30 minut

Kremowy ryż z dodatkiem łososia, krewetek oraz warzyw

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 - 2 ząbki czosnku, obrane
  • 100 g cebuli, pokrojonej w kostkę
  • 50 g czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
  • 50 g zielonej papryki, pokrojonej w kostkę
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 8 krewetek, obranych
  • 200 g ryżu, namoczonego w wodzie przez 20 minut
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • 650 ml wody
  • 100 g cukinii, pokrojonej w kostkę
  • 100 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 150 g łososia, pozbawionego ości i skóry, pokrojonej w 2 cm kostkę

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
  2. Umieść 1 - 2 ząbki czosnku, 100 g cebuli, 50 g czerwonej i zielonej papryki oraz 50 g oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Smaż saute.
  5. Dodaj 8 krewetek, ryż, kostkę rosołową, 1 łyżeczkę papryki, 1 łyżeczkę soli oraz 650 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Umieść 100 g cukini, 100 g pieczarek oraz łososia w zestawie do gotowania na parze. Umieść zestaw do gotowania na parze na kielichu.
  7. Gotuj na parze.
  8. Zdejmij zestaw do gotowania na parze, a warzywa i łososia umieść w misce. Dodaj ugotowany ryż i podawaj. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®