Ryba po azjatycku gotowana na parze


2 porcje 25 minut

Ciekawa propozycja kuchni orientalnej z aromatycznym imbirem

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 szalotki, posiekane
  • 300 g świeżych filetów z białej ryby
  • 2 cm kawałek świeżego imbiru, obrany i starty na tarce
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • Sól do przyprawiania
  • 500 ml wody

Przygotowanie

  1. Przygotuj dodatkowe naczynie, włóż do niego szalotki, rybę, starty imbir i sos sojowy, wymieszaj.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  3. Wlej 500 ml wody.
  4. Postaw parowar na kielichu do gotowania, włóż do parowaru przygotowaną rybę, przykryj pokrywą parowaru.
  5. Gotuj na parze.
  6. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®