Rozgrzewający gulasz z warzyw


6+ porcje 30 min

Idealne na rozgrzanie są jednogarnkowe gulasze i zupy z mnóstwem warzyw. Polecamy gulasz warzywny z fasolą, ciecierzycą lub soczewicą. W wersji mięsnej wyśmienicie sprawdzi się wędzony boczek lub kiełbasa.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 pokrojona w kostkę cukinia
  • 1 pokrojona w kostkę marchew
  • 1 pokrojona w kostkę papryka (można użyć pokrojonej w kostkę kawałka dyni)
  • 500ml dobrej jakości bulionu (może być rosół)
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego lub szklanka przecieru pomidorowego
  • puszka ciecierzycy lub fasoli czerwonej
  • opcjonalnie kwaśna śmietana
  • dla wersji mięsnej: wędzony boczek, wędzona kiełbasa
  • przyprawy: sól, pieprz, cząber, suszony tymianek, papryka słodka lub ostra

Przygotowanie

  1. Do naczynia wrzucić cebulę oraz czosnek i rozdrobnić.
  2. ikona_czas

    10 sek

    ikona_obroty

    6

  3. Dolać olej i podsmażyć wszystkie składniki.
  4. ikona_czas

    2 min

    ikona_temperatura

    80

  5. Dodać pozostałe warzywa i ponownie smażyć na tych samych parametrach.
  6. ikona_czas

    2 min

    ikona_temperatura

    80

  7. Wlać bulion, dodać przecier lub koncentrat i włączyć gotowanie (podczas gotowania dodać fasolę z puszki i doprawić według własnych upodobań).
  8. ikona_czas

    20 min

    ikona_temperatura

    80/90

    ikona_obroty

    1

  9. Całość przełożyć do garnka. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®