Rolady wołowe


5 porcje 52 min

Wytrawne danie idealne na uroczysty obiad.

Pobierz przepis

Składniki

  • 5 plastrów polędwicy wołowej
  • 0,5 papryki
  • 2 ogórki konserwowe
  • 4 małe kiełbaski frankfurterki
  • musztarda
  • pieprz
  • sól
  • 0,5 ł majeranku
  • 800 ml ciepłej wody
  • 30 g masła
  • 40 g mąki
  • rosołki wołowe 1 ł
  • 1 MK śmietany
  • 1 Ł powideł śliwkowych
  • 0,5 ł pieprzu
  • 0,5 ł soli

Przygotowanie

  1. Polędwicę rozbić, posmarować musztardą, posypać przyprawami, na środku każdej polędwiczki ułożyć kawałek papryki, kiełbaskę, kawałek ogórka, zrolować i spiąć wykałaczką, umieścić pionowo w sicie.
  2. Do naczynia głównego wlać wodę, dodać rosołki wołowe, powidła, masło, pieprz, sól. Wstawić koszyczek z roladami.
  3. ikona_czas

    50 min

    ikona_temperatura

    120°C

    ikona_obroty

    2

  4. Po ugotowaniu wystawić koszyczek, założyć motylek, dodać do wywaru mąkę, śmietanę, gotować.
  5. ikona_czas

    2 min

    ikona_temperatura

    90°C

    ikona_obroty

    3

  6. Rolady podawać polane sosem.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®