Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 5 plastrów polędwicy wołowej
- 0,5 papryki
- 2 ogórki konserwowe
- 4 małe kiełbaski frankfurterki
- musztarda
- pieprz
- sól
- 0,5 ł majeranku
- 800 ml ciepłej wody
- 30 g masła
- 40 g mąki
- rosołki wołowe 1 ł
- 1 MK śmietany
- 1 Ł powideł śliwkowych
- 0,5 ł pieprzu
- 0,5 ł soli
Przygotowanie
- Polędwicę rozbić, posmarować musztardą, posypać przyprawami, na środku każdej polędwiczki ułożyć kawałek papryki, kiełbaskę, kawałek ogórka, zrolować i spiąć wykałaczką, umieścić pionowo w sicie.
- Do naczynia głównego wlać wodę, dodać rosołki wołowe, powidła, masło, pieprz, sól. Wstawić koszyczek z roladami.
- Po ugotowaniu wystawić koszyczek, założyć motylek, dodać do wywaru mąkę, śmietanę, gotować.
- Rolady podawać polane sosem.