Rolada rybna ze szpinakiem


5 porcje 12 min

Gotowana ryba na parze jest delikatna i bardzo zdrowa. Przygotowałam przepis na roladkę rybną z dorsza ze szpinakiem…Delikatna w smaku idealnie smakuje z warzywami i ryżem. Polecam jako lekkie danie…

Pobierz przepis

Składniki

  • 600g fileta z dorsza
  • 150g mrożonego szpinaku
  • 1 mała cebula
  • 50ml śmietanki 30%
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej
  • pieprz, sól

Przygotowanie

  1. W naczyniu głównym rozdrobnić cebulę
  2. ikona_czas

    10 sek

    ikona_obroty

    6

  3. Dodać szpinak, włączyć parametry
  4. ikona_czas

    4 min

    ikona_temperatura

    90

  5. Zmiksować rybę w naczyniu głównym
  6. ikona_czas

    1 min

    ikona_obroty

    7

  7. Dodać szpinak, mąkę, pieprz, sól i śmietankę Dokładnie wymieszać używając czarnej łopatki
  8. ikona_czas

    1 min

    ikona_obroty

    6

  9. Gotową masę przełożyć do innego naczynia Z wyrobionej masy uformować małe rolady, zawinąć w folię spożywczą w cukierek i ugotować na parze. Wlać wodę do naczynia głównego 1l. Ułożyć zawinięte rolady na metalowej części parowara
  10. ikona_czas

    20 min

    ikona_temperatura

    120

    ikona_obroty

    3

  11. Rolady z ryby wystudzić, pokroić w plastry, podawać jako przystawkę na zimno lub na ciepło z ulubionymi dodatkami

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®