Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Rolada rybna ze szpinakiem
5 porcje 12 min
Gotowana ryba na parze jest delikatna i bardzo zdrowa. Przygotowałam przepis na roladkę rybną z dorsza ze szpinakiem…Delikatna w smaku idealnie smakuje z warzywami i ryżem. Polecam jako lekkie danie…
Pobierz przepis
Składniki
- 600g fileta z dorsza
- 150g mrożonego szpinaku
- 1 mała cebula
- 50ml śmietanki 30%
- 5 łyżek mąki ziemniaczanej
- pieprz, sól
Przygotowanie
- W naczyniu głównym rozdrobnić cebulę
- Dodać szpinak, włączyć parametry
- Zmiksować rybę w naczyniu głównym
- Dodać szpinak, mąkę, pieprz, sól i śmietankę Dokładnie wymieszać używając czarnej łopatki
- Gotową masę przełożyć do innego naczynia Z wyrobionej masy uformować małe rolady, zawinąć w folię spożywczą w cukierek i ugotować na parze. Wlać wodę do naczynia głównego 1l. Ułożyć zawinięte rolady na metalowej części parowara
- Rolady z ryby wystudzić, pokroić w plastry, podawać jako przystawkę na zimno lub na ciepło z ulubionymi dodatkami