Risotto z krewetkami i groszkiem


4 porcje 40 minut

Sycąca potrawa z owocami morza

Pobierz przepis

Składniki

  • 60 g parmezanu, pokrojonego na kawałki
  • 2 ząbki czosnku, obrane
  • 30 g masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 300 g ryżu Arborio
  • 900 ml bulionu (z kurczaka lub warzyw)
  • 200-400 g mięsa krewetek
  • 100 g mrożonego groszku
  • sól i pieprz do smaku
  • natka pietruszki do smaku
  • sok z cytryny do smaku

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Dodaj 60 g parmezanu.
  2. Posiekaj.
  3. Odstaw na bok w osobnym naczyniu. Dodaj czosnek do kielicha do gotowania.
  4. Posiekaj.
  5. Dodaj 30 g masła, 1 łyżkę oleju, 300 g ryżu i 900 ml bulionu.
  6. Smaż saute.
  7. Dodaj krewetki, sól i pieprz, groszek, parmezan.
  8. Duś.
  9. Pozostaw na 5 minut.
  10. Dopraw solą i pieprzem, dodaj sok z cytryny i natkę pietruszki. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®