Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Risotto grzybowe
2 porcje 25 minut
Potrawka z ryżem z aromatycznymi grzybami i białym winem
Pobierz przepis
Składniki
- 50 ml białego wina
- 475 g bulionu drobiowego lub warzywnego
- 25 ml oliwy z oliwek
- 200 g ryżu
- 175 g mieszanki grzybów
- 25 g masła
- 25 g parmezanu, drobno startego
- 1 ząbek czosnku
- 1 sól
- 75 g czerwonej cebuli
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Do kielicha do gotowania włóż 1 ząbek czosnku, 75 g cebuli i 175 g grzybów.
- Posiekaj.
- Wlej 25 ml oliwy z oliwek.
- Smaż (sauté).
- Dodaj 200 g ryżu, szczyptę soli i 50 ml białego wina. Wymieszaj za pomocą szpatułki. Wlej 475 ml wywaru z kurczaka lub warzyw.
- Ugotuj.
- Dodaj 25 g masła i 25 g parmezanu.
- Ugotuj.
- Gotowe do podania! Smacznego!