Risotto grzybowe


2 porcje 25 minut

Potrawka z ryżem z aromatycznymi grzybami i białym winem

Pobierz przepis

Składniki

  • 50 ml białego wina
  • 475 g bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 25 ml oliwy z oliwek
  • 200 g ryżu
  • 175 g mieszanki grzybów
  • 25 g masła
  • 25 g parmezanu, drobno startego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 sól
  • 75 g czerwonej cebuli

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Do kielicha do gotowania włóż 1 ząbek czosnku, 75 g cebuli i 175 g grzybów.
  3. Posiekaj.
  4. Wlej 25 ml oliwy z oliwek.
  5. Smaż (sauté).
  6. Dodaj 200 g ryżu, szczyptę soli i 50 ml białego wina. Wymieszaj za pomocą szpatułki. Wlej 475 ml wywaru z kurczaka lub warzyw.
  7. Ugotuj.
  8. Dodaj 25 g masła i 25 g parmezanu.
  9. Ugotuj.
  10. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®