Ratatouille


4 porcje 40 minut

Lekka i szybka przekąska warzywna o ziołowym aromacie

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 średnia cebula obrana i pokrojona na ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku, obrane
  • 20 ml oliwy z oliwek
  • 200 g cukinii
  • 300 g bakłażana
  • 300 g dojrzałych pomidorów
  • 100 g czerwonej papryki
  • 2 gałązki tymianku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Garść liści bazylii
  • Garść natki pietruszki

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Włóż 1 średnią cebulę i 2 ząbki czosnku.
  3. Posiekaj.
  4. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  5. Dodaj 20 ml oliwy z oliwek.
  6. Smaż (saute).
  7. Dodaj wszystkie warzywa, 2 gałązki tymianku i przyprawy.
  8. Duś.
  9. Przełóż ratatouille do naczynia do serwowania, usuń tymianek, a następnie podawaj z bazylią i pietruszką.
  10. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®