Racuchy drożdżowe


4 porcje 2 min

Pyszny obiad dla dzieci z Kohersen Mycook

Pobierz przepis

Składniki

  • 500g mąki pszennej
  • 50g świeżych drożdży
  • 370ml mleka 3,2% ( w temp. pokojowej )
  • 1 jajko ( w temp. pokojowej )
  • 2 łyżki drobnego cukru
  • szczypta soli

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieść w naczyniu głównym robota, wlej mleko i całość wymieszaj
  2. ikona_czas

    2 min

    ikona_obroty

    7

  3. Przełóż ciasto do innego naczynia, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 2 godziny Racuchy smaż na głębokim oleju lub na maśle klarowanym Podawaj z ulubioną konfiturą

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®