Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 800 g ziemniaków, obranych i pokrojonych na kawałki
- 600 ml wody
- 2 jajka
- 180 g skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- nadzienie według uznania (bułka tarta, mięso mielone, kiełbasa, ser)
- mąka do oprószenia
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. W kielichu do gotowania wlej 600 ml wody. W koszyku do gotowania umieść 800 g obranych ziemniaków, a następnie całość włóż do kielicha do gotowania. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- "Wyjmij koszyczek z ziemniakami za pomocą szpatułki. Wyczyść kielich do gotowania. Umieść ugotowane ziemniaki, 180 g skrobi ziemniaczanej, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki białego pieprzu i 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, a następnie wbij 2 jajka. Zamknij pokrywę kielicha."
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Wyjmij masę ziemniaczaną na blat roboczy oprószony mąką. Podziel ziemniaki na kulki o masie około 100 g i owiń je wokół preferowanego nadzienia.
- Gotowe pyzy ugotuj w gorącej wodzie przez kilka minut. Smacznego!