Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Puree z marchewki
3 porcje 50 minut
Puree z marchewki to nie tylko doskonała baza do zupy kremu, ale także dodatek do obiadu, np. do podania zamiast puree z ziemniaków. Jest bardzo zdrowe i smaczne, idealnie komponuje się w towarzystwie mięsa drobiowego.
Pobierz przepis
Składniki
- 600 g marchewki
- 1 łyżka masła
- woda
- do smaku sól i pieprz czarny mielony
- opcjonalnie szczypta gałki muszkatołowej
Przygotowanie
- Marchewkę obrać, pokroić w niedużą kostkę. Przełożyć ją do kielicha blendera, zalać wodą, tyle, by zakrywała marchewkę. Wsypać odrobinę soli. Marchewkę ugotować. Opcja Heating, czas 40 minut, temperatura 3.
- Z ugotowanej marchewki odlać wodę.
- Dodać do kielicha blendera z marchewką łyżkę masła, sól, pieprz czarny mielony i opcjonalnie szczyptę gałki muszkatołowej. Całość zblendować na gładkie puree. Prędkość 6, czas 1 minuta.
- Gotowe puree wykładać na talerzyki.