Puree z marchewki


4 porcje 15 min

Smaczny i delikatny dodatek do dań obiadowych. Idealnie smakuje z pieczonym kurczakiem i świeżą sałatą.

Pobierz przepis

Składniki

  • 4 duże, obrane i ugotowane marchewki ( najlepsze będą ugotowane z rosołu lub bulionu )
  • 2 łyżki zimnego masła
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • ¼ łyżeczki zmielonej na świeżo gałki muszkatołowej

Przygotowanie

  1. Miękkie i ugotowane marchewki miksujemy w naczyniu głównym robota - 20 sekund, prędkość 5-6, dodając przez otwór masło, sok z cytryny i doprawiając całość szczyptą soli i gałki muszkatołowej.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®