Przecier pomidorowy


2 porcje 41 min

Własny przecier nie tylko smakuje lepiej ale cieszy aromatem… Zimą przygotujesz z niego np. bolognese

Pobierz przepis

Składniki

  • 1,5 kg pomidorów ( wyparzonych i obranych )
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka liści selera
  • mały kawałek chilli
  • łyżeczka soli
  • 4 łyżki cukru
  • do smaku: suszone oregano, bazylia
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wrzuć: cebulę, czosnek, liście selera, mały kawałek chilli
  2. ikona_czas

    30 sek.

    ikona_obroty

    5

  3. Ustaw parametry gotowania
  4. ikona_czas

    30 min

    ikona_temperatura

    110

    ikona_obroty

    2

  5. Po 10 minutach gotowania zdejmij miarkę i wrzuć sól, cukier i pozostałe przyprawy jeśli używasz. Następnie gotuj całość bez miarki
  6. Wyciągnij zielone liście selera i zblenduj.
  7. ikona_czas

    30 sek.

    ikona_obroty

    5

  8. Przecier możesz przetrzeć przez drobne sito lub zostawić z pestkami.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®