Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Przecier pomidorowy
2 porcje 41 min
Własny przecier nie tylko smakuje lepiej ale cieszy aromatem… Zimą przygotujesz z niego np. bolognese
Pobierz przepis
Składniki
- 1,5 kg pomidorów ( wyparzonych i obranych )
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- kilka liści selera
- mały kawałek chilli
- łyżeczka soli
- 4 łyżki cukru
- do smaku: suszone oregano, bazylia
- pieprz
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wrzuć: cebulę, czosnek, liście selera, mały kawałek chilli
- Ustaw parametry gotowania
- Po 10 minutach gotowania zdejmij miarkę i wrzuć sól, cukier i pozostałe przyprawy jeśli używasz. Następnie gotuj całość bez miarki
- Wyciągnij zielone liście selera i zblenduj.
- Przecier możesz przetrzeć przez drobne sito lub zostawić z pestkami.