Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Praliny czekoladowe
2 porcje 2 godziny
"Nama chocolate, czyli japońskie intensywnie czekoladowe praliny
Przepis wymaga użycia blaszki kwadratowej 14 x 14 cm"
Pobierz przepis
Składniki
- 250 g ciemnej czekolady
- 200 g śmietanki 30%
- 10 g masła, w temperaturze pokojowej
- 10 ml rumu
- 50 g gorzkiego kakao
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 250 g ciemnej czekolady. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Zgarnij na dno szpatułką. Dodaj 200 g śmietanki. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Dodaj 10 ml rumu oraz 10 g masła. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Całość wylej na blaszkę. Po wystudzeniu blaszkę umieść w lodówce na 2 godziny.
- Praliny pokrój na kwadraty, a następnie posyp kakao. Smacznego!