Praliny czekoladowe


2 porcje 2 godziny

"Nama chocolate, czyli japońskie intensywnie czekoladowe praliny Przepis wymaga użycia blaszki kwadratowej 14 x 14 cm"

Pobierz przepis

Składniki

  • 250 g ciemnej czekolady
  • 200 g śmietanki 30%
  • 10 g masła, w temperaturze pokojowej
  • 10 ml rumu
  • 50 g gorzkiego kakao

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 250 g ciemnej czekolady. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Zgarnij na dno szpatułką. Dodaj 200 g śmietanki. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Wymieszaj.
  6. Dodaj 10 ml rumu oraz 10 g masła. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Wymieszaj.
  8. Całość wylej na blaszkę. Po wystudzeniu blaszkę umieść w lodówce na 2 godziny.
  9. Praliny pokrój na kwadraty, a następnie posyp kakao. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®