Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Potrawka z udek kurczaka z orientalnymi przyprawami
2 porcje 30 minut + 40 minut
Intensywny drobiowy gulasz w stylu marokańskim
Pobierz przepis
Składniki
- 400 g udek z kurczaka
- 300 ml wywaru drobiowego
- 20 g koncentratu pomidorowego
- 30 g cebuli, pokrojonej w kostkę
- 30 g marchewki, pokrojonej w kostkę
- 30 g czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
- 30 g cukinii, pokrojonej w kostkę
- 10 g czarnych oliwek
- 25 ml oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki czosnku
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
- 1/2 łyżeczki kolendry
- 1/2 łyżeczki kminku
- 1/2 łyżeczki chilli
- 1/2 łyżeczki kopru
- 1 łyżeczka soli
Przygotowanie
- W misce umieść 400 g udek z kurczaka, 1/2 łyżeczki czosnku, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1/2 łyżeczki wędzonej papryki, 1/2 łyżeczki kolendry, 1/2 łyżeczki kminku, 1/2 łyżeczki chilli, 1/2 łyżeczki kopru i 1 łyżeczkę soli. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw do zamarynowania na 30 minut.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 20 g koncentratu pomidorowego, 30 g cebuli, 30 g marchewki, 30 g papryki, 30 g cukinii, 10 g czarnych oliwek i 25 ml oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj marynowane udka kurczaka oraz 300 ml wywaru drobiowego. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Gotowe do podania! Smacznego!