Potrawka z udek kurczaka z orientalnymi przyprawami


2 porcje 30 minut + 40 minut

Intensywny drobiowy gulasz w stylu marokańskim

Pobierz przepis

Składniki

  • 400 g udek z kurczaka
  • 300 ml wywaru drobiowego
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 30 g cebuli, pokrojonej w kostkę
  • 30 g marchewki, pokrojonej w kostkę
  • 30 g czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
  • 30 g cukinii, pokrojonej w kostkę
  • 10 g czarnych oliwek
  • 25 ml oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki czosnku
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 1/2 łyżeczki chilli
  • 1/2 łyżeczki kopru
  • 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

  1. W misce umieść 400 g udek z kurczaka, 1/2 łyżeczki czosnku, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1/2 łyżeczki wędzonej papryki, 1/2 łyżeczki kolendry, 1/2 łyżeczki kminku, 1/2 łyżeczki chilli, 1/2 łyżeczki kopru i 1 łyżeczkę soli. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw do zamarynowania na 30 minut.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  3. Umieść 20 g koncentratu pomidorowego, 30 g cebuli, 30 g marchewki, 30 g papryki, 30 g cukinii, 10 g czarnych oliwek i 25 ml oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
  4. Smaż saute.
  5. Dodaj marynowane udka kurczaka oraz 300 ml wywaru drobiowego. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Duś.
  7. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®