Polędwiczki Wieprzowe w Sosie Musztardowym


2 porcje 30 minut

Polędwiczki Wieprzowe w Sosie Musztardowym to eleganckie danie, w którym delikatne kawałki polędwicy wieprzowej są duszone w kremowym sosie na bazie musztardy i śmietany. Sos wyróżnia się wyrazistym smakiem dzięki połączeniu ostrości musztardy z subtelną kremowością, podkreślając naturalną soczystość mięsa.

Pobierz przepis

Składniki

  • 400 g polędwiczki wieprzowej
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 1/2 szklanki śmietany 30%
  • 1 łyżka masła
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Polędwiczkę pokrój na plastry, dopraw solą i pieprzem.
  2. Na patelni KOHERSEN rozgrzej masło, usmaż polędwiczki na złoty kolor.
  3. Dodaj musztardę i śmietanę, gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.
  4. Podawaj z ziemniakami lub ryżem.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®