Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Plasterek cukinii
4 porcje 1 godzina
Ciekawa propozycja na lekki obiad lub przekąskę z dodatkiem sera cheddar
Pobierz przepis
Składniki
- 200 g boczku bez skórki
- 1 duża cebula, obrana i pokrojona na ćwiartki
- 60 ml oleju
- 375 g cukinii, grubo posiekanej
- 5 jajek
- 150 g mąki
- 200 g tartego sera cheddar
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżka mieszanki suszonych ziół prowansalskich
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 200°C.
- Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Włóż boczek.
- Wymieszaj pulsacyjnie.
- Przełóż do miski i odstaw.
- Umieść cebulę w kielichu do gotowania.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha i dodaj olej.
- Smaż saute.
- Dodaj cukinię, jajka i mąkę.
- Zmiksuj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha i dodaj rozdrobniony boczek, ser, sól, pieprz i zioła.
- Wymieszaj.
- Wlej masę na blachę i piecz przez 25-30 minut, aż nabierze złotego koloru (czas pieczenia dostosuj do swojego piekarnika).
- Gotowe do podania! Smacznego!