Plasterek cukinii


4 porcje 1 godzina

Ciekawa propozycja na lekki obiad lub przekąskę z dodatkiem sera cheddar

Pobierz przepis

Składniki

  • 200 g boczku bez skórki
  • 1 duża cebula, obrana i pokrojona na ćwiartki
  • 60 ml oleju
  • 375 g cukinii, grubo posiekanej
  • 5 jajek
  • 150 g mąki
  • 200 g tartego sera cheddar
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka mieszanki suszonych ziół prowansalskich

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
  2. Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
  3. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  4. Włóż boczek.
  5. Wymieszaj pulsacyjnie.
  6. Przełóż do miski i odstaw.
  7. Umieść cebulę w kielichu do gotowania.
  8. Posiekaj.
  9. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha i dodaj olej.
  10. Smaż saute.
  11. Dodaj cukinię, jajka i mąkę.
  12. Zmiksuj.
  13. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha i dodaj rozdrobniony boczek, ser, sól, pieprz i zioła.
  14. Wymieszaj.
  15. Wlej masę na blachę i piecz przez 25-30 minut, aż nabierze złotego koloru (czas pieczenia dostosuj do swojego piekarnika).
  16. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®