Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Placuszki marchewkowe
4 porcje 25 min.
Smaczna alternatywa dla tradycyjnych placków ziemniaczanych. Pomysł na danie dla dzieci,
Pobierz przepis
Składniki
- 500 g marchewki (obrane i grubo pokrojone)
- 1 obrana cebula
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki bułki tartej (dla wersji bezglutenowej - mielone siemię lniane)
- sól, świeżo mielony pieprz, świeżo tarta gałka muszkatołowa
- olej lub oliwa do smażenia
- opcjonalnie: tarty parmezan lub koperek
Przygotowanie
- Przy użyciu robota do sałatek i deserów zetrzyj marchewkę i cebulę. Wkładka nr 3 lub 4.
- Przełóż rozdrobnione warzywa do innego naczynia, posól i pozostaw na 15 minut, a następnie odsącz z nadmiaru wody przed smażeniem.
- Dodaj pozostałe składniki i całość wymieszać na dość jednolitą masę.
- Na rozgrzanej patelni z tłuszczem (olej lub oliwa do smażenia) smaż placki (1,5 łyżki stołowej) z każdej strony po 1 minucie, aż będą rumiane.
- Gotowe placki posyp startym parmezanem lub koperkiem.