Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Placki z jarmużu i sera pleśniowego
2 porcje 20 minut
Wegetariańskie placuszki o charakterystycznym smaku sera pleśniowego
Pobierz przepis
Składniki
- "100 g jarmużu (bez grubych łodyg), posiekanego
- 50 g cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 50 g oliwy z oliwek
- 2 jajka
- 150 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta mielonego pieprzu
- 1/2 łyżeczki soli
- 150 ml mleka
- 70 g sera pleśniowego, np. roquefort
- 300-400 g oleju do smażenia"
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść 100 g jarmużu, 50 g cebuli, 1 ząbek czosnku i 50 g oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Smaż saute.
- Dodaj 2 jajka, 150 g mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, szczyptę mielonego pieprzu, 1/2 łyżeczki soli i 150 ml mleka. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Całość przełóż do miski. Dodaj 70 g sera pleśniowego i dokładnie wymieszaj szpatułką.
- Rozgrzej dużą ilość oleju na głębokiej patelni i wkładaj łyżkami porcję placków na patelnię. Smaż placki z obu stron na złoty kolor. Odsącz na papierowych ręcznikach.
- Gotowe do podania! Smacznego!