Placki z jabłkiem i marchewką


4 porcje 20 min

Idealny przepis na pyszne śniadanie na Twoich dzieci, albo na pyszny, ciepły podwieczorek dla całej rodziny.

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 jabłka pokrojone, pozbawione gniazd nasiennych
  • 1 obrana, pokrojona marchew
  • 400g kefiru
  • 2 szklanki przesianej mąki pszennej + 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • szczypta cynamonu
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. W naczyniu głównym robota rozdrobnij jabłka i marchew.
  2. ikona_czas

    10 sek

    ikona_obroty

    6

  3. Dodaj pozostałe składniki – kefir, mąkę, proszek do pieczenia, jajko, cynamon, sól i całość wymieszaj.
  4. ikona_czas

    30 sek

    ikona_obroty

    5

  5. Gotową masę przełóż do innego naczynia (miski). Na patelnię wlej olej i gdy będzie rozgrzana nakładaj masę dużą łyżką i smaż placki na złoto-brązowy kolor ( z każdej strony przez około 1 minutę na średnim ogniu ). Podawaj z syropem klonowym lub innymi, ulubionymi dodatkami.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®