Placki z cukinii


4 porcje 15 minut

Wegetariańskie placki z cukinii

Pobierz przepis

Składniki

  • "150 g sera Emmental, pokrojonego w kawałki
  • 100 g czerwonej cebuli, obranej i pokrojonej na ćwiartki
  • 300 g cukinii, pokrojonej w kawałki (około 2-3 cm)
  • 2 jajka
  • 90 g mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1/4 łyżeczki mielonego kminu
  • szczypta mielonego pieprzu
  • 1 łyżka oleju"

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść w kielichu 150 g sera Emmental. Zamknij pokrywę kielicha.
  2. Posiekaj.
  3. "Całość przełóż do miski i odstaw. Umieść w kielichu 100 g czerwonej cebuli i 300 g cukinii. Zamknij pokrywę kielicha."
  4. Posiekaj.
  5. Dodaj odłożony wcześniej ser, 2 jajka, 90 g mąki, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, 1/4 łyżeczki mielonego kminu i szczyptę pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Wymieszaj.
  7. Przełóż mieszankę do dużej miski i odstaw na bok.
  8. Rozgrzej patelnię, nasmaruj ją 1 łyżką oleju i nakładaj porcje ciasta na patelnię. Smaż przez 2 minuty na złoty kolor, a następnie odwróć placuszki, aby usmażyć z drugiej strony.
  9. Podawaj na gorąco. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®