Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Składniki
- "150 g sera Emmental, pokrojonego w kawałki
- 100 g czerwonej cebuli, obranej i pokrojonej na ćwiartki
- 300 g cukinii, pokrojonej w kawałki (około 2-3 cm)
- 2 jajka
- 90 g mąki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki suszonego oregano
- 1/4 łyżeczki mielonego kminu
- szczypta mielonego pieprzu
- 1 łyżka oleju"
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść w kielichu 150 g sera Emmental. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- "Całość przełóż do miski i odstaw. Umieść w kielichu 100 g czerwonej cebuli i 300 g cukinii. Zamknij pokrywę kielicha."
- Posiekaj.
- Dodaj odłożony wcześniej ser, 2 jajka, 90 g mąki, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, 1/4 łyżeczki mielonego kminu i szczyptę pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Przełóż mieszankę do dużej miski i odstaw na bok.
- Rozgrzej patelnię, nasmaruj ją 1 łyżką oleju i nakładaj porcje ciasta na patelnię. Smaż przez 2 minuty na złoty kolor, a następnie odwróć placuszki, aby usmażyć z drugiej strony.
- Podawaj na gorąco. Smacznego!