Placki warzywne z cukinii i marchewki


2 porcje 15 minut

Delikatne, a jednocześnie chrupiące placki z cukinii i marchewki, świetne na szybki obiad lub przekąskę, z dodatkiem jogurtu lub sosu czosnkowego.

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 cukinie
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • Pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Poszatkuj cukinię, marchewki i cebulę w szatkownicy.
  2. Przełóż warzywa do miski, dodaj jajka, mąkę, sól i pieprz, a następnie wymieszaj.
  3. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, formuj placki i smaż z obu stron na złoty kolor.
  4. Podawaj z jogurtem naturalnym lub sosem czosnkowym.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®