Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Placki marchewkowe
4 porcje 15 min
Tradycyjne placki ziemniaczane, ale w wersji marchewkowej. Idealny dodatek do gulaszu. W wersji tradycyjnej z kwaśną śmietaną również smakują wspaniale!
Pobierz przepis
Składniki
- 500g marchewki (obrane i pokrojone w grubo pokrojone)
- 1 cebula (obrana)
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki bułki tartej (dla wersji bezglutenowej – mielone siemię lniane)
- sól, pieprz, posiekana świeża natka pietruszki
- olej do smażenia
Przygotowanie
- Do naczynia głównego wrzuć marchewkę oraz cebulę i całość rozdrobnij.
Przeczytaj opinie użytkowników (1)
Recenzje klientów
-
Przepyszne placki. Brak konkretnego opisu wykonania. Do startej marchwi i cebuli, dodałam resztę składników, poza olejem, wszystko wymieszałam. Zamiast na oleju, smażyłam na oliwie. Marchew puszcza sok, trzeba na bieżąco przed położeniem na rozgrzaną patelnię lekko odsączyć (nie za mocno, bo wówczas czuć mąkę).