Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 1 ciasto na pizzę
- Trochę mąki kukurydzianej (polenty) na blachę do pieczenia
- 200 g długo dojrzewającego sera cheddar
- 500 g dyni piżmowej, obranej ze skórki i nasion, pokrojonej na małe kawałki
- 1/2 czerwonej cebuli, cienko pokrojonej
- 1/4 szklanki orzeszków piniowych
- 1 łyżka świeżych liści tymianku
- 40 ml oliwy z oliwek
- Sól i czarny pieprz
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 200°C.
- Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i posyp mąką kukurydzianą.
- Włóż uformowane ciasto do pizzy do blachy do pieczenia.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 200 g sera cheddar w kielichu do gotowania.
- Posiekaj.
- Odstaw do innego naczynia.
- Wszystkie składniki, oprócz posiekanego sera cheddar, umieść w dużej misce i wymieszaj czystymi rękami. Następnie równomiernie posyp ciasto mieszanką.
- Posyp ciasto posiekanym serem cheddar.
- "Piecz w piekarniku przez 20-25 min aż do uzyskania złotego koloru (czas pieczenia dostosuj do swojego piekarnika)."
- Gotowe do podania. Smacznego!