Pikantno-kwaśny kurczak w sosie cytrynowym


2 porcje 25 minut

Orientalny pikantno-kwaśny kurczak w sosie cytrynowym

Pobierz przepis

Składniki

  • "500 g piersi lub nogi kurczaka, pokrojone w grubą kostkę
  • 10 g czerwonej papryki chili, posiekanej
  • 10 g ząbków czosnku, posiekanych
  • 30 g kolendry, posiekanej
  • 1 cytryna, pokrojona w plastry
  • 20 g orzeszków ziemnych
  • 1 l wody
  • 2 łyżeczki octu ryżowego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 4 łyżeczki jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżeczki sosu ostrygowego
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru"

Przygotowanie

  1. "Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść 1 l wody i 500 g piersi lub nogi kurczaka. Zamknij pokrywę kielicha."
  2. Gotuj.
  3. Wyjmij ugotowanego kurczaka i porwij go na paski, wymieszaj dobrze z 10 g czerwonej papryki chili, 10 g czosnku, 30 g kolendry, plastrami cytryny, 20 g orzeszków ziemnych, 2 łyżeczkami octu ryżowego, 1 łyżeczką oleju sezamowego, 4 łyżeczkami jasnego sosu sojowego, 2 łyżeczkami sosu ostrygowego, 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki cukru.
  4. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®