Pietruszkowe klopsiki drobiowe


5 porcje 27 min 40 sek.

Kohersen Mycook pomoże Ci przygotować mięso na klopsiki, które przygotujesz w parowarze robota. Naprawdę łatwy, szybki i pyszny obiad.

Pobierz przepis

Składniki

  • 300 g mielonego mięsa z indyka
  • 120 g ugotowanej kaszy jęczmiennej (lub innej ulubionej kaszy lub ryżu)
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 żółtko
  • 0,5 ł suszonego cząbru
  • 0,5 ł suszonej kolendry
  • sól i świeżo mielony pieprz
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • ząbek czosnku
  • świeża kolendra
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Klopsiki – w naczyniu głównym umieścić mięso mielone, ugotowaną kaszę, ząbki czosnku, natkę pietruszki i żółtko. Dosypać przyprawy i zmiksować całość do połączenia się składników.
  2. ikona_czas

    2 min

    ikona_obroty

    5

  3. Uformować małe klopsiki.
  4. Dip – wszystkie składniki wymieszać w naczyniu głównym.
  5. ikona_czas

    40 s

    ikona_obroty

    6

  6. Klopsiki – do naczynia głównego wlać wodę. W misie do gotowania na parze umieścić drobiowe klopsiki.
  7. ikona_czas

    25 min

    ikona_temperatura

    120°C

    ikona_obroty

    3

  8. Klopsiki podawać polane sosem jogurtowym

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®