Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Pierogi ruskie
5 porcje 5 min 20 sek.
Z Kohersen Mycook ciasto na pierogi będzie zawsze idealnie wyrobione.
Pobierz przepis
Składniki
- 450 g maki pszennej
- 250 ml gorącej wody
- 1 jajko
- 1 łyżka pokruszonego masła
- szczypta soli
- 1 Ł masła
- 1 duża, biała cebula
- 300 g ugotowanych ziemniaków
- 300 g twarogu
- sól
- świeżo mielony, czarny pieprz
- listki świeżego tymianku
Przygotowanie
- By wyrobić ciasto włączyć funkcję ważenia i wsypać do naczynia głównego kolejno 450 g mąki pszennej, jajko, pokruszoną łyżkę masła, szczyptę soli i zalać całość wrzącą wodą.
- Wyjąć ciasto z naczynia głównego, powinno być jednolite i elastyczne. Zawinąć w folię lub przykryć wilgotną ściereczką i odstawić do lodówki na czas przyrządzenia farszu.
- By przygotować farsz do naczynia głównego wrzucić łyżkę masła, pokrojoną grubo cebulę i zmiksować.
- Następnie zmienić temperaturę i wyłączyć funkcję podsmażania.
- Do usmażonej cebuli dodać ugotowane ziemniaki, twaróg, świeże liście tymianku, doprawić solą i świeżym pieprzem, zmiksować.
- Ciasto rozwałkować cienko na oprószonym mąką blacie, wykroić kółka i na każde nałożyć porcję farszu. Złożyć ciasto na pół i skleić brzegi, formując pierogi. Gotować w osolonym wrzątku przez około 5 minut, do momentu gdy wypłyną na wierzch gotującej się wody.