Pierś kurczaka z grzybami


5 porcje 1 min 45 sek.

Przepis na kotleciki z piersi z kurczaka z grzybami.

Pobierz przepis

Składniki

  • 350 g piersi z kurczaka lub indyka
  • 60 g cebuli
  • 1 jajko
  • 150 g pieczarek
  • 30 g bułki tartej
  • 1 ł przyprawy Kohersen
  • 2 Ł posiekanej natki pietruszki
  • 0,5 ł soli
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Do naczynia głównego na wirujące noże wrzucić mięso, miksować.
  2. ikona_czas

    30 s

    ikona_obroty

    7

  3. Przełożyć do innego naczynia.
  4. Do naczynia głównego na wirujące noże wrzucić cebulę, miksować.
  5. ikona_czas

    15 s

    ikona_obroty

    6

  6. Dodać pieczarki i rozdrobnić.
  7. ikona_czas

    10 s

    ikona_obroty

    4

  8. Dodać poszatkowane mięso i pozostałe składniki, wyrabiać.
  9. ikona_czas

    20 s

    ikona_obroty

    5

  10. Uformować kotleciki, panierować w bułce tartej, smażyć na smalcu lub maśle klarowanym.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®