Pieczony pudding


6+ porcje 35 minut + 30 minut

Łatwy do zrobienia i bardzo popularny deser

Pobierz przepis

Składniki

  • 65 g masła
  • 90 g cukru pudru
  • 215 g mąki do pieczenia
  • 55 g białka jajka
  • 240 g śmietanki 30%
  • 3 żółtka
  • 60 g mleka skondensowanego

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. W kielichu do gotowania umieść 65 g masła i 90 g cukru pudru.
  3. Posiekaj.
  4. Dodaj 55 g białka jajka.
  5. Wymieszaj.
  6. Dodaj 215 g mąki do pieczenia.
  7. Wymieszaj.
  8. Przełóż ciasto do foremek na babeczki i uformuj jedną po drugiej w kształt filiżanki, odstaw na bok.
  9. Oczyść kielich do gotowania.
  10. Do kielicha włóż 240 g śmietanki, 3 żółtka i 60 g mleka skondensowanego.
  11. Zmiksuj.
  12. Wylej masę na przygotowane foremki do babeczek i umieść foremki w blasze do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 180°C i piecz 25-30 minut.
  13. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®