Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Pieczony pudding
6+ porcje 35 minut + 30 minut
Łatwy do zrobienia i bardzo popularny deser
Pobierz przepis
Składniki
- 65 g masła
- 90 g cukru pudru
- 215 g mąki do pieczenia
- 55 g białka jajka
- 240 g śmietanki 30%
- 3 żółtka
- 60 g mleka skondensowanego
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- W kielichu do gotowania umieść 65 g masła i 90 g cukru pudru.
- Posiekaj.
- Dodaj 55 g białka jajka.
- Wymieszaj.
- Dodaj 215 g mąki do pieczenia.
- Wymieszaj.
- Przełóż ciasto do foremek na babeczki i uformuj jedną po drugiej w kształt filiżanki, odstaw na bok.
- Oczyść kielich do gotowania.
- Do kielicha włóż 240 g śmietanki, 3 żółtka i 60 g mleka skondensowanego.
- Zmiksuj.
- Wylej masę na przygotowane foremki do babeczek i umieść foremki w blasze do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 180°C i piecz 25-30 minut.
- Gotowe do podania! Smacznego!