Pieczony homar z serem


3 porcje 30 minut

Wykwintne danie na uroczyste spotkania Przepis wymaga zastosowania piekarnika

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 homar
  • 80 g masła
  • 20 g ząbków czosnku, rozgniecionych
  • 200 ml mleka
  • 10 g mąki
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 100 g sera cheddar, startego
  • 100 g sera mozzarella, startego

Przygotowanie

  1. Usuń głowę oraz ogon z homara, umyj i odłóż na bok. Korpus ze skorupą pokrój na 2 cm kawałki.
  2. Zamocuj mieszadło saute w kielichu do gotowania.
  3. Umieść 80 g masła oraz 20 g czosnku. Zamknij pokrywę kielicha.
  4. Smaż saute.
  5. Dodaj 200 ml mleka, 10 g mąki, 100 g tartego sera cheddar oraz 100 g tartego sera mozzarella. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Smaż saute.
  7. Dodaj kawałki homara, 1/4 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki cukru oraz 1/8 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  8. Smaż saute.
  9. Całość przełóż na blaszkę do pieczenia. Umieść również ogon i głowę. Piecz w piekarniku w temperaturze 220℃ przez 10 minut.
  10. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®