Pieczone ziemniaki z tymiankiem


2 porcje 25 minut

Rozmarynowe ziemniaki prosto z piekarnika

Pobierz przepis

Składniki

  • 500 g ziemniaków, pokrojonych na pół
  • 10 g świeżego tymianku
  • 10 g ząbków czosnku, posiekanego
  • 20 g masła
  • 1 g pieprzu
  • 5 g soli

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 20 g masła. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Smaż saute.
  4. Dodaj 500 g ziemniaków, 10 g świeżego tymianku, 10 g czosnku, 1 g pieprzu oraz 5 g soli. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Wymieszaj.
  6. Przełóż ziemniaki na blaszkę do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 200℃, a następnie piecz przez około 20 minut.
  7. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®