Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Pieczone ziemniaki w przyprawach
3 porcje 35 minut + 18 minut
Aromatyczne ziemniaki z
Przepis wymaga zastosowania piekarnika
Pobierz przepis
Składniki
- 4 ziemniaki, około 600 g
- 30 g ząbków czosnku
- 150 g miękkiego masła
- 10 g rozmarynu
- 100 g boczku
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 500 ml wody
- 1 łyżeczka pietruszki
Przygotowanie
- Natnij ziemniaki na cienkie plasterki tak, aby nie przeciąć ich całkowicie. Pomiędzy plasterki włóż boczek, a następnie włóż ziemniaki do naczynia do gotowania na parze.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 30 g czosnku, 150 g masła, 10 g rozmarynu, 1/2 łyżeczki soli oraz 1/8 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Całość przełóż do miski i odstaw na bok.
- W kielichu umieść 500 ml wody, a następnie na kielich nałóż zestaw do gotowania na parze.
- Gotuj na parze.
- Ziemniaki wyłóż na blaszkę do pieczenia, a następnie polej wcześniej przygotowaną mieszanką ziół i masła.
- Piecz w piekarniku w temperaturze 190℃ przez 18 minut.
- Posyp pietruszką. Smacznego!