Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Pieczona golonka
2 porcje 4h
Golonka zapiekana po niemiecku
Przepis wymaga zastosowania piekarnika
Pobierz przepis
Składniki
- 1 golonka, około 600 g
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka jagód jałowca
- 1/2 łyżeczka kminku
- 3 łyżeczki soli
- 100 g cebuli
- 100 g selera
- 100 g marchewki
- 20 g ząbków czosnku
- 10 g pieprzu
- 3 liście laurowe
- 2000 ml wody
- 50 g octu
- 100 g kiszonej kapusty
- 50 g ogórków
Przygotowanie
- Zrób kilka nacięć na golonce. W misce umieść 1 łyżeczkę pieprzu, 1 łyżeczkę jagód, 1/2 łyżeczki kminku oraz 3 łyżeczki soli. Całość dokładnie wymieszaj i zmiażdż za pomocą łyżki, następnie posyp golonkę.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 2000 ml wody, 100 g cebuli, 100 g selera, 100 g marchewki, 20 g czosnku, 10 g pieprzu oraz 3 liście laurowe.
- Golonkę włóż do zestawu do gotowania na parze, a następnie całość umieść na kielichu.
- Gotuj na parze.
- Wyjmij golonkę i polej octem.
- Golonkę umieść na blaszce do pieczenia. Piecz w piekarniku w temperaturze 200℃ przez 45-60 minut.
- Podawaj z kiszoną kapustą i ogórkami. Smacznego!