Pieczona golonka


2 porcje 4h

Golonka zapiekana po niemiecku Przepis wymaga zastosowania piekarnika

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 golonka, około 600 g
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka jagód jałowca
  • 1/2 łyżeczka kminku
  • 3 łyżeczki soli
  • 100 g cebuli
  • 100 g selera
  • 100 g marchewki
  • 20 g ząbków czosnku
  • 10 g pieprzu
  • 3 liście laurowe
  • 2000 ml wody
  • 50 g octu
  • 100 g kiszonej kapusty
  • 50 g ogórków

Przygotowanie

  1. Zrób kilka nacięć na golonce. W misce umieść 1 łyżeczkę pieprzu, 1 łyżeczkę jagód, 1/2 łyżeczki kminku oraz 3 łyżeczki soli. Całość dokładnie wymieszaj i zmiażdż za pomocą łyżki, następnie posyp golonkę.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  3. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  4. Umieść 2000 ml wody, 100 g cebuli, 100 g selera, 100 g marchewki, 20 g czosnku, 10 g pieprzu oraz 3 liście laurowe.
  5. Golonkę włóż do zestawu do gotowania na parze, a następnie całość umieść na kielichu.
  6. Gotuj na parze.
  7. Wyjmij golonkę i polej octem.
  8. Golonkę umieść na blaszce do pieczenia. Piecz w piekarniku w temperaturze 200℃ przez 45-60 minut.
  9. Podawaj z kiszoną kapustą i ogórkami. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®