Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Pieczeń wołowa
2 porcje 45 minut + 40 minut
Amerykańska wersja pieczeni wołowej
Przepis wymaga zastosowania piekarnika
Pobierz przepis
Składniki
- 500 g mielonej wołowiny
- 100 g bułki tartej
- 50 g ketchupu
- 120 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 1 jajko, lekko roztrzepane
- 25 ml sosu Worcestershire
- 20 g ząbków czosnku
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1/2 łyżeczka ziół włoskich
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 500 g wołowiny, 100 g bułki tartej, 50 g ketchupu, 120 g cebuli, 1 jajko, 25 ml sosu Worcestershire, 20 g czosnku, 2 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę pieprzu i 1/2 łyżeczki przypraw włoskich. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Zgarnij na dno szpatułką.
- Posiekaj.
- Całość przełóż do formy do pieczenia. Piecz w piekarniku w temperaturze 175℃ przez 35-40 minut.
- Gotowe do podania! Smacznego!