Pieczeń wołowa


2 porcje 45 minut + 40 minut

Amerykańska wersja pieczeni wołowej Przepis wymaga zastosowania piekarnika

Pobierz przepis

Składniki

  • 500 g mielonej wołowiny
  • 100 g bułki tartej
  • 50 g ketchupu
  • 120 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 1 jajko, lekko roztrzepane
  • 25 ml sosu Worcestershire
  • 20 g ząbków czosnku
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1/2 łyżeczka ziół włoskich

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 500 g wołowiny, 100 g bułki tartej, 50 g ketchupu, 120 g cebuli, 1 jajko, 25 ml sosu Worcestershire, 20 g czosnku, 2 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę pieprzu i 1/2 łyżeczki przypraw włoskich. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Zgarnij na dno szpatułką.
  5. Posiekaj.
  6. Całość przełóż do formy do pieczenia. Piecz w piekarniku w temperaturze 175℃ przez 35-40 minut.
  7. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®