Pesto z suszonych pomidorów


4 porcje 1 min

Czerwone pesto - z suszonych pomidorów smakuje idealnie z makaronem i świeżą bazylią. Danie z rodzaju pyszny obiad w kilka chwil :)

Pobierz przepis

Składniki

  • mały słoik suszonych pomidorów w oleju
  • 100g płatków blanszowanych migdałów
  • 50ml oliwy dobrej jakości
  • 70g sera pecorino lub parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z ½ cytryny
  • suszona bazylia, cząber, pieprz i sól

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieść w naczyniu głównym, wlej oliwę i zmiksuj. W trakcie miksowania, zgarniaj resztki składników ze ścianek naczynia przez otwór za pomocą czarnej łopatki
  2. ikona_czas

    1 min

    ikona_obroty

    7

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®