Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Pesto z rukwi wodnej
4 porcje 40 sek.
Ostatnio będąc na zakupach sięgnęłam po doniczkę z rukwią wodną. Uwielbiam jej liście. To tzw. rzeżucha wodna, bardzo intensywna i wyraźna w smaku. Lekko ostra, pieprzna, przełamana nutą słodyczy ma niezwykłe właściwości – to prawdziwa bomba witamin, dotlenia i odżywia komórki naszego ciała. Można ją dodawać do sosów, sałatek, past, potraw z jajek i zup… Świetnie smakuje jako pesto
Pobierz przepis
Składniki
- liście świeżej, doniczkowej rukwi wodnej
- ( mogą być z łodygami )
- 70g parmezanu
- ząbek czosnku
- sok z jednej cytryny
- garść pestek uprażonego na suchej patelni słonecznika
- sól, świeżo mielony pieprz
- oliwa extra virgin (opcjonalnie, około 1MK)
Przygotowanie
- Wszystkie składniki oprócz oliwy umieść w naczyniu miksującym i włącz obroty. Delikatnie przez otwór w pokrywie wlewaj oliwę do uzyskania pożądanej konsystencji
- Makaron z pesto warto podać z suszonymi pomidorami i bazylią, dodatkowo posypany uprażonymi orzechami włoskimi