Pesto z kolendry


2 porcje 10 minut

Wyśmienity dodatek do potraw z makaronu, kanapek, słonych wypieków, np. Grissini

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 45 g świeżej kolendry, same łodygi i liście, pocięte na kawałki (ok. 1½ pęczka)
  • 50 g nerkowców (nieosolonych)
  • 40 g nasion słonecznika
  • "10 g pestek dyni
  • 15 g orzeszków piniowych (opcjonalnie)"
  • sok z 1/2 cytryny (opcjonalnie z całej cytryny)
  • "100 ml oleju
  • 1/4-1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 pieprzu"

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść w kielichu do gotowania 1 czosnek, 45 g świeżej kolendry, 50 g nerkowców, 40 g pestek słonecznika i 10 g pestek dyni, 15 g orzeszków pini (opcjonalnie).
  3. Posiekaj.
  4. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  5. Posiekaj ponownie.
  6. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  7. Dodaj sok z połowy lub całej cytryny, 100 g oleju, sól i pieprz.
  8. Zmiksuj.
  9. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  10. W razie potrzeby zmiksuj ponownie.
  11. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®