Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Pesto z kolendry
2 porcje 10 minut
Wyśmienity dodatek do potraw z makaronu, kanapek, słonych wypieków, np. Grissini
Pobierz przepis
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 45 g świeżej kolendry, same łodygi i liście, pocięte na kawałki (ok. 1½ pęczka)
- 50 g nerkowców (nieosolonych)
- 40 g nasion słonecznika
- "10 g pestek dyni
- 15 g orzeszków piniowych (opcjonalnie)"
- sok z 1/2 cytryny (opcjonalnie z całej cytryny)
- "100 ml oleju
- 1/4-1/2 łyżeczki soli
- 1/4 pieprzu"
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść w kielichu do gotowania 1 czosnek, 45 g świeżej kolendry, 50 g nerkowców, 40 g pestek słonecznika i 10 g pestek dyni, 15 g orzeszków pini (opcjonalnie).
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
- Posiekaj ponownie.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
- Dodaj sok z połowy lub całej cytryny, 100 g oleju, sól i pieprz.
- Zmiksuj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
- W razie potrzeby zmiksuj ponownie.
- Gotowe do podania! Smacznego!