Pesto z bazylii i szpinaku


6+ porcje 10 minut

Dodatek do wielu dań kuchni śródziemnomorskiej oraz do pieczywa

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 duży pęczek świeżej bazylii
  • 1 duży pęczek świeżego szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 125 ml oliwy z oliwek
  • 65 g opiekanych orzeszków nerkowców
  • 50 g parmezanu
  • Sól do przyprawiania

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Włóż bazylię i szpinak.
  3. Posiekaj.
  4. Dodaj czosnek, oliwę, olej, orzeszki nerkowca, ser i sól.
  5. Posiekaj.
  6. Posiekaj.
  7. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®