Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Paszteciki drożdżowe z nadzieniem mięsnym
5 porcje 45 min 50 sek.
Paszteciki mogą być samodzielną przekąską lub dodatkiem do zupy.
Pobierz przepis
Składniki
- 700 g mięsa wieprzowo-wołowego
- 150 g cebuli
- 50 g oliwy
- 1 jajko
- 0,5 ł przyprawy Kohersen
- 1 ł soli
- 0,5 ł pieprzu
- 1 l wody
- 230 g ciepłej wody
- 40 g drożdży
- 1 ł cukru
- 500 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 30 g oliwy
- 0,5 ł soli
Przygotowanie
- Wlać litr wody. Do koszyczka włożyć mięso pokrojone na kawałki, wstawić do naczynia głównego, gotować.
- Odstawić do wystudzenia.
- Rozdrobnić cebulę miksując.
- Dodać 50 g oliwy i podsmażać.
- Przełożyć do innego naczynia.
- Wystudzone mięso podzielić na dwie części i miksować każdą część.
- Do naczynia głównego włożyć mięso, dodać zasmażoną cebulkę, jajko, przyprawę Kohersen, 0,5 ł soli, 0,5 ł pieprzu, wyrabiać. Wymieszać pomagając łopatką.
- Wyłożyć do innego naczynia.
- Do naczynia głównego wlać ciepłą wodę, dodać drożdże, 1 ł cukru, 0,5 ł soli, mąkę, jajko, 30 g oliwy i wyrabiać.
- Rozwałkować ciasto i nałożyć farsz, zakleić i pokroić na 4 cm kawałki. Ułożyć na blachę, odstawić do wyrośnięcia w piekarniku na 15 min, w temp. 50ºC. Piec przez 25 min, w temp. 200ºC.