Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Pasta sezamowa tahini
4 porcje 15 min
Tahini to pasta, którą przygotowuje się z nasion sezamu. Jest to podstawowy składnik do zrobienia hummusu, ale też taką pastę wykorzystać można do różnych deserów i koktajli.
Pobierz przepis
Składniki
- 150 g ziaren sezamu
Przygotowanie
- Na średnio rozgrzaną patelnię wsypać ziarna sezamu. Uprażyć je na złoty kolor. Sezam podczas prażenia nie może się przypalić, wtedy pasta tahini stanie się gorzka.
- Następnie przesypać je do kielicha blendera. Założyć pokrywę, ustawić blender gotujący manualnie- czas 1 minuta, prędkość 5.
- Po skończonej pracy zdjąć pokrywkę, zgarnąć sezam ze ścianek kielicha, ponownie założyć pokrywę, ustawić czas 1 minuta- prędkość 5.
- Czynność tą powtórzyć około 6-7 razy.